pumpkin-pie-2364695_960_720

Dla każdego coś słodkiego

Chyba każdy z nas ma czasem ochotę na coś dobrego. Część z nas chwyci wtedy za gotową czekoladę ze sklepu, a część zadecyduje o przygotowaniu czegoś własnoręcznie. Inspiracje co tym razem upiec słodkiego znajdą być może w książce kucharskiej specjalizującej się w deserach lub na stronach internetowych poświęconych gotowaniu. Liczne przepisy na ciasta (delektujemy.pl/przepisy-na-ciasta/bez-pieczenia/)z pewnością pomogą im w wybraniu tego odpowiedniego, który zasili ich własne zeszyty z przepisami o kolejny smaczny wypiek. Dużą popularnością cieszą się ciasta z kremem, które często są bardzo szybkie w przygotowaniu i nie sprawią trudności nawet osobom stawiającym pierwsze kroki w kuchennym świecie. Dlaczego są szybkie w przygotowaniu? Ponieważ najczęściej składają się z biszkoptowej bazy, którą w wersji dla bardziej leniwych amatorów słodkości można kupić gotową w wielu sieciowych sklepach, a także kremu lub kilku kremów, którymi przekłada się poszczególne warstwy biszkoptu. Gdyby ktoś wolał coś innego zamiast biszkoptu, może przyrządzić kruche ciasto. Wśród najpopularniejszych ciast znajdziemy ciasto z ananasem i kokosową bezą, tort czekoladowo-kawowy, wszystkim dobrze znane kremówki czy też piernik z masą. Oprócz standardowych ciast, jak te wymienione powyżej, warto pomyśleć o jakiejś bardziej niecodziennej kombinacji, jak na przykład brownie z awokado. Nie zawiera w sobie białego cukru i masła. Jest idealnym pomysłem na zaspokojenie ochoty na coś słodkiego dla osób, które interesują się zdrową kuchnią, a także dla tych nie wyobrażających sobie życia bez smaku gorzkiej czekolady. Stanowi ona jeden z głównych składników awokado z brownie. Dodatkowo, potrzebujemy szklanki cukru trzcinowego, ekstraktu z wanilii, dwóch łyżeczek kawy, pół szklanki kakao, pół szklanki mąki migdałowej i szczypty soli. Awokado jest prawie niewyczuwalne w cieście, za to czuć dominujący smak gorzkiej czekolady i migdałów.

Dodaj komentarz